Właściciel konta posiada możliwość dodania dodatkowych użytkowników: osoby kontaktowej oraz dodatkowego administratora. Osoby te mogą otrzymać dostęp do wiadomości e-mail wysyłanych przez Webio oraz uprawnienia do zarządzania usługami w Systemie zamówień Webio.
Osoby kontaktowe mogą otrzymywać powiadomienia e-mail dotyczące:
- spraw ogólnych,
- usług,
- domen,
- płatności (w tym faktur),
- resetowania haseł.
Dodatkowy administratorzy otrzymują sub-konto, dzięki któremu po zalogowaniu się posiadają uprawnienia do:
- modyfikowania głównych danych konta,
- wyświetlania i zarządzania kontaktami,
- wyświetlania produktów i usług,
- wyświetlania i modyfikowania haseł do usług,
- wyświetlania domen,
- zarządzania ustawieniami domeny,
- wyświetlania i opłacania faktur,
- wyświetlania i zarządzania kontem partnerskim,
- wyświetlania e-mail,
- tworzenia nowych zamówień, zmiany pakietu lub anulowania usługi.
Funkcję osoby kontaktowej oraz dodatkowego administratora może sprawować ta sama osoba lub mogą to być odrębni użytkownicy .
Na webio.pl kliknąć Moje konto → Zaloguj się.
Zalogować się w Systemie zamówień Webio.
W menu konta z rozwijanej listy Dodatkowe kontakty lub podkonta.
Informacje w tym artykule:
Uzupełnić pola z danymi kontaktowymi, w sekcji Wysyłaj powiadomienia wybrać jakich spraw mają dotyczyć. Zapisać zmiany.
Uzupełnić pola z danymi kontaktowymi, zaznaczyć opcję Aktywuj podkonto z dostępem do Systemu Zamówień. W dodatkowym formularzu wprowadzić dwukrotnie hasło dla nowego kontaktu oraz przypisać wybrane uprawnienia. Po jego utworzeniu loginem w systemie zamówień będzie adres e-mail oraz hasło wprowadzone w poniższym formularzu. Kliknąć Zapisz zmiany.
W każdej chwili dane, uprawnienia oraz zakres powiadomień można edytować lub wyłączyć/włączyć sub-konto (pozbawiając tym samym dostępu dodatkowego administratora do Systemu zamówień Webio). W tym celu należy z rozwijanej listy wybrać kontakt, a następnie dokonać odpowiednich zmian. Aby całkowicie usunąć konto, kliknąć przycisk Usuń umiejscowiony na samym dole strony.